EUX-student får job hos DSV i Chicago

En kæmpestor drøm om at arbejde i USA bliver snart til virkelighed for den 20-årige EUX-student, Cecilie Rosendahl Rasmussen, der efter sommerferien flytter til Chicago og starter job hos DSV, der er en international sværvægter inden for transport og logistik.

 
Offentliggjort 28. juli 2022

I udkanten af Horsens knejser DSVs enorme kontorbygning, og her bag den spejlblanke facade arbejder 20-årige Cecilie Rosendahl Rasmussen. De seneste to år har hun haft læreplads hos en af verdens absolut største leverandører af transport- og logistikydelser, DSV, der står for De Sammensluttede Vognmænd.

Cecilie Rosendahl Rasmussen har netop bestået sin fagprøve om Road-it-systemet i DSV, og dermed har hun sat punktum for sin ungdomsuddannelse, EUX Business, der består af to års skolegang plus to års læreplads.

Hos DSV har hun været i to forskellige afdelinger - Key Account og Trafficking - og til september starter hun nyt job i Chicago.

- Da jeg begyndte på EUX Business for fire år siden, havde jeg slet ikke forventet, at jeg allerede nu ville være på vej til et job i Chicago. Det er helt vildt fantastisk, siger Cecilie Rosendahl Rasmussen, der, siden hun var helt lille, har drømt om at arbejde i USA.

- Men jeg troede, at jeg først skulle læse videre på CBS eller noget i den stil for at få et arbejde i udlandet. Men med den rigtige læreplads viser det sig, at der er så mange forskellige muligheder, og at det kan betale sig at gå efter sine drømme, siger Cecilie Rosendahl Rasmussen, der frem til september bor hos sine forældre i Odder.

Lige nu er hun i fuld gang med at søge visum til USA. I midten af august rejser hun til Chicago og bliver her indlogeret på et hotel i byen, indtil hun har fundet nogle roommates at dele lejlighed med.

 

Til jobsamtale på Road-kontor i Chicago

- Siden jeg startede hos DSV, har jeg givet udtryk for, at jeg meget gerne ville udstationeres i USA, og jeg har løbende spurgt ind til, hvornår jeg kunne sende en ansøgning. Det pudsige er, at jeg allerede har været i Chicago flere gange på ferie, og jeg havde faktisk planlagt en tur derover igen, da jeg bliver indkaldt til jobsamtale. Så i stedet for at gøre det online, tog jeg over på deres Road-kontor. Og nu har jeg fået job. Nu sker det, som jeg altid har brændt for. Og det er bare så fedt, at DSV giver mig sådan en mulighed, påpeger Cecilie Rosendahl Rasmussen.

Bag den spejlblanke facade har 20-årige Cecilie Rosendahl Rasmussen de seneste to år haft læreplads hos DSV, der står for De Sammensluttede Vognmænd. Cecilie Rosendahl Rasmussen har netop bestået sin fagprøve om Road-it-systemet i DSV.

- Jeg er virkelig glad for at have valgt EUX Business. Det er totalt fokuseret på businessfag og teorierne bag, og så er der mulighed for at få en god læreplads for eksempel i en stor koncern som DSV, og det er jeg i hvert fald taknemmelig for, siger Cecilie Rosendahl Rasmussen.


Inspireret af DSV-besøg på skolen

DSV blev grundlagt i 1976 og har siden udviklet sig til en global sværvægter med en  omsætning i 2021 på 182 milliarder kroner.

Virksomheden er i dag repræsenteret i over 90 lande og har mere end 1.500 kontor- og logistikfaciliteter og flere end 75.000 ansatte på verdensplan.

En af dem er EUX-student fra SCU Cecilie Rosendahl Rasmussen, der blev inspireret til at søge læreplads på en Karrieredag på EUX Business, hvor DSV var på besøg på skolen.

- Jeg vidste ikke ret meget om virksomheden. Men da Ulla Anholm fra DSV nævnte, at der var gode muligheder for på sigt at arbejde i eksempelvis USA, tændte hun et lys i mig, og fra da af føltes det som det helt rigtige sted at få en læreplads, understreger Cecilie.


Giver mening med EUX Business

I løbet af sin læretid har hun sat pris på de fag, hun har haft i løbet af skoletiden på EUX Business blandt andet virksomhedsøkonomi, afsætning og erhvervsjura.

- Jeg er virkelig glad for at have valgt EUX Business. Det er totalt fokuseret på businessfag og teorierne bag, og der er god mulighed for at gå i dybden med fagene, og tingene bliver sat ind i en sammenhæng, så det hele giver mening. Og så er der mulighed for at få en god læreplads for eksempel i en stor koncern som DSV, og det er jeg i hvert fald taknemmelig for, siger Cecilie Rosendahl Rasmussen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.