Campus kickstarter nyt sportsmiljø

Sportstalent-elever på tværs af Campus i Skanderborg samlet til fælles kick-off på et splinternyt skoleår med træning, fællesskab og uddannelse.

 

Sportstalent-elever på tværs af Campus var torsdag samlet til fælles kick-off på et nyt skoleår, der kombinerer uddannelse og sport.

- Vi er her for at skabe et miljø, hvor vi trækker hinanden op. Som elev forpligter man sig til både uddannelse og sport. Det er en samlet pakke, man køber ind på, fastslog Rasmus Skibsted Sørensen, projektleder på Fodboldlinjen og ansat ved Ungdomsskolen og 10. klassecentret, da omkring 100 elever, undervisere og rektorer fra hele Campus torsdag morgen var til fælles kick-off på SCU.

Det er Skanderborg Gymnasium, Ungdomsskolen, 10. klassecentret UCS10 og SCU, som i fællesskab lancerer et nyt sportsmiljø på Campus. Ambitionen er at skabe ”det bedste ’late bloomers’ udviklingsmiljø i Danmark”.

 - Unge sportstalenter skal have mulighed for at kombinere uddannelse og sport i Skanderborg. Andre byer som for eksempel Horsens og Silkeborg har gjort det i flere år, og nu søsætter vi et nyt udviklingsmiljø for sportstalent-elever på tværs af alle uddannelser på Campus, sagde Rasmus Skibsted Sørensen.

Uanset hvilken uddannelse sportseleverne har valgt, er der fælles morgentræning på Fælleden, ligesom der er fælles sportsekskursioner på skoleskemaet og fælles fokus på kost, sundhed og præstationer.

- Vi mødes 7.45 sharp tirsdag og torsdag morgen på Fælleden til morgentræning. Her har man mulighed for at lægge to ekstra træningspas ind i skoletiden, og man forpligter sig til at møde op, også når det er mørkt, og det regner, og man måske mest har lyst til at få en ekstra time under dynen, understregede Rasmus Skibsted Sørensen og tilføjede:

 - Vi skal have respekt for hinanden og for tiden. Fællestræningen slutter kl. 9, og så har eleverne omkring en halv time til at få et bad, lidt mad og nå tilbage til klassen til undervisning. Og det er vigtigt. Prioriteringen er uddannelse først, dernæst sport. Ikke omvendt. 

På SCU er der flere forskellige muligheder for at kombinere sporten med en ungdomsuddannelse. På EUX Business er der oprettet en decideret sportsklasse, mens sportselever på HF, HTX og Handelsgymnasiet HHX indgår i almindelige klasser med plads til træning og sportsaktiviteter. Skanderborg Gymnasium har også oprettet en ny sportsklasse.

For at blive sportselev skal man have en særlig motivation inden for en bestemt sportsgren. Det kan for eksempel være håndbold, fodbold, e-sport, taekwondo, svømning, atletik, floorball m.fl.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.