Start på HF efter 9. klasse
og bliv student på kun 2 år

HF er en gymnasial ungdomsuddannelse på kun 2 år.

Med studenterhuen i hus står døren åben til dine fremtidsplaner, hvad enten du drømmer om at blive politibetjent, sygeplejerske, designer, psykolog eller diplomingeniør.

HF er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som gerne vil have en gymnasial ungdomsuddannelse, der kan bruges til efterfølgende at tage en kort, mellemlang eller lang videregående uddannelse.

- På HF på SCU i Skanderborg kan du starte allerede efter 9. klasse. Vi har et motiverende studiemiljø, hvor der er plads til at være dig og have det sjovt sammen med andre, og hvor du kommer til at udvikle dig fagligt, socialt og personligt, siger Poul Baier, der er rektor for HF & VUC i Skanderborg.

HF giver dig mulighed for selv at vælge dine fag og sammensætte den uddannelse, der passer lige præcis til dig. For eksempel er HF den eneste gymnasiale ungdomsuddannelse, hvor du kan vælge eller fravælge fag som blandt andet matematik på B-niveau.

På HF får du kun karakterer til eksamen. Det er ingen årskarakterer. Til gengæld holder vi nøje øje med din faglige udvikling og evaluerer dig løbende, så du får tydelige pejlemærker på, hvor og hvordan du kan forbedre dig.

Langt de fleste elever på den 2-årige HF kommer direkte fra folkeskolen eller fra et ophold på efterskole.

- Vores elever på den 2-årige HF er unge mennesker. Det vil sige, at de er på akkurat samme alder som de elever, der vælger en 3-årig gymnasial ungdomsuddannelse, understreger Poul Baier.

 

 

 

Studieretninger:

HF Force – fra 2020 tilbyder HF i Skanderborg en helt ny Force-studieretning. Force er for dig, der drømmer om en karriere i militæret eller som politibetjent og fysioterapeut. Fokus på idræt og bevægelse.

HF People – for dig, der er nysgerrig på mennesker og verden omkring dig. Nøglefag er Samfundsfag og Psykologi.

HF Creator – for dig, der vil opleve, forstå og anvende design i enhver form. Fokus på hands-on undervisning med tid til at rode, eksperimentere og skabe.

HF Culture – for dig, der ønsker at studere mennesket. Via religion og for eksempel psykologi får du redskaber til at studere de nuancer, som påvirker mennesker i en globaliseret verden.

HF Science – for dig, der vil have indsigt i de naturvidenskabelige metoder. Nøglefag er biologi og matematik.

HF Uni – for dig, der målrettet går efter at tage en universitetsuddannelse inden for sprog, samfund eller naturvidenskab. Du vælger selv, og vi skræddersyr: Uni-Natur, Uni-Sprog og Uni-Samfund.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Vi anvender cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Læs mere om cookies