HHX officielt certificeret til det anerkendte 'Sprachdiplom'

2. september 2021

Kultur- og pressechefen på den tyske ambassade, Lasse Rodewald, har givet HHX på SCU den officielle certificering til at tilbyde det særligt erhvervsrettede 'Sprachdiplom'. Samtidig overrakte han diplomer til de ambitiøse elever, som tidligere på året opnåede flotte resultater.

Handelsgymnasiet HHX er nu officielt rykket op i den tyske superliga på sprogområdet.

Torsdag overrakte kultur- og pressechef på den tyske ambassade, Lasse Rodewald, nemlig det officielle certificeringsdiplom til rektor på HHX, Hanne Jordansen Bjerregaard, og de to HHX-undervisere i tysk, Birgitte Junge Ohrt og Annette Rasmussen. Det skete ved en ceremoni på SCU i Skanderborg.

 - Det er en stor glæde at overrække diplomet til Handelsgymnasiet, som nu er vores partnerskole. Det betyder, at HHX her i Skanderborg hvert eneste år fremover kan tilbyde 'Sprachdiplom' til eleverne, sagde Lasse Rodewald ved overrækkelsen.

Handelsgymnasiet HHX på SCU er som den kun tredje skole i Danmark nu officielt blevet certificeret til at tilbyde det særligt erhvervsrettede 'Sprachdiplom' til tysk-elever.

Udover HHX i Skanderborg er det kun Niels Brock og Det Blå Gymnasium i Tønder, der er certificerede til DSD I PRO i Danmark.

 
Diplomer til 31 elever

Desuden overrakte Lasse Rodewald diplomer til de 31 ambitiøse elever, som tidligere på året opnåede flotte resultater i 'Sprachdiplom'.

- Diplomet er jeres bevis på, at I behersker det tyske sprog på højt niveau, og med de tætte handelsbånd mellem Danmark og Tyskland er det en stor fordel for virksomhederne, understregede Lasse Rodewald.


'Sprachdiplom', som det tyske kulturministerium udsteder, er meget anerkendt i det tyske erhvervsliv. Med diplomet i hånden har elever med lyst til at arbejde i en tysk virksomhed et anerkendt bevis på, at de har et handelsorienteret ordforråd.

- Og når I nu allerede har investeret så meget tid og mange kræfter i 'Sprachdiplom', gælder det om at bygge endnu mere på og lære endnu mere tysk, og jeg kan kun opfordre jer til at tale tysk, når I besøger landet. Også selvom I måtte være usikre og begå fejl, for det hører med, sagde Lasse Rodewald.

 
Tysk er populært på HHX

Det er de to tysklærere på HHX, Annette Rasmussen og Birgitte Junge Ohrt, som har arbejdet hårdt for at opnå certificeringen. 

- Vores elever kan være meget stolte af deres flotte indsats. Det er vi i hvert fald. De har alle opnået flotte resultater, og de fortjener at blive fejret. Vi er også stolte af, at de sidste to års arbejde har båret frugt, så vi nu kan kalde os tysk Partnerschule, siger Annette Rasmussen og Birgitte Junge Ohrt.

På HHX i Skanderborg er tysk så populært, at det hvert år er muligt at stille med et stort A-hold. Den tendens er banebrydende i forhold til den generelle interesse for faget på landsplan.

- Her går vi faktisk mod strømmen, og elevernes interesse for det tyske er med til at booste faget og styrke dets status. Det er så herligt at opleve elevernes interesse for både diplomet og faget, og pludselig er det ikke ”kun” et skolefag, men også et sprog og en kultur, der åbner verden for dem efter Handelsgymnasiet, forklarer Annette Rasmussen og Birgitte Junge Ohrt.

Efter overrækkelsen på SCU holdt Lasse Rodewald et oplæg om det forestående Bundestagswahl.   

Kultur- og pressechef på den tyske ambassade, Lasse Rodewald, overrækker certificeringsdiplomet til rektor på HHX, Hanne Jordansen Bjerregaard, og de to HHX-undervisere i tysk, Birgitte Junge Ohrt og Annette Rasmussen.

Velfortjente diplomer til de 31 ambitiøse elever, som tidligere på året opnåede flotte resultater i 'Sprachdiplom'.

Fuldt hus i Storrummet til certificeringen og overrækkelsen af diplomer.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.