Skolestart HF2

Velkommen ombord!

Nu begynder et nyt kapitel af dit uddannelsesliv, og du kan rolig glæde dig! Vi har en masse spændende ting på programmet. De første to uger består af et introduktionsforløb, hvor du får en god start på at gå på HF på SCU.

Vi sørger for, at du får du hjælp til alt det praktiske, der skal på plads, når du går på HF og fortæller dig en masse om uddannelsen og dine fag. I den forbindelse er det vigtigt, at du har din PC med den allerførste dag, du skal møde på HF.

Selvfølgelig møder du også dine lærere og dine nye klassekammerater – og det er måske det allervigtigste. I skal trods alt tilbringe mange timer sammen, og derfor har vi sat god tid af til, at du og din nye klasse kan lære hinanden og jeres nye lærere at kende.

Vi sikrer, at du med det samme har nogle kammerater at holde dig til, og du vil derudover blive tilknyttet en tutor. En tutor er en lærer, der er din særlige kontaktperson, som du altid kan henvende dig til.

De to introuger kommer til at foregå som en god blanding af sjovt og hyggeligt samvær, spændende undervisning og udfordrende aktiviteter, alle kan føle sig hjemme i.

På første år af din HF møder du fag, du kender fra folkeskolen: dansk, engelsk, matematik, kemi, biologi, geografi, historie, religion og samfundsfag. Derudover har du et kreativt fag det første halve år (idræt, design, musik eller billedkunst), som du afslutter med mundtlig eksamen ved juletid. Vi skal nok sørge for, at du får de bedste muligheder for at gøre dig klar til eksamen.

Du kan også glæde dig til en introtur til et sted i Danmark på første år, hvor der vil være rig mulighed for at lære hinanden endnu bedre at kende udover gå i dybden med nogle faglige opgaver.

I løbet af din tid på HF vil du også komme til at snuse til forskellige uddannelser i det, vi kalder POP (Projekt- og praktikforløb), hvor du eksempelvis skal en tur på VIA og vælger dig ind på forskellige uddannelser. Det vil klæde dig på til fremtidigt uddannelsesvalg og dermed også hjælpe dig på vej til at vælge din studieretning på HF. Du vil skulle vælge studieretning allerede i januar på første år, men du starter først på studieretningsfagene/valgfag på andet år.

På andet år tager klasserne typisk på studietur til Dublin, og betalingen vil blive opkrævet i to rater i løbet af første år. Her kan du få pudset dit engelske af og få lov at udforske byen på egen hånd.

Du kan også se frem til at blive del af et stort og mangfoldigt studiemiljø, hvor de forskellige uddannelser i huset (HHX, EUX, HTX, EUD, HF-enkeltfag) skaber grobund for flere fælles tiltag som eksempelvis idrætsdag, fredagscafé, fester og foredrag.


Ungdomskort
Få rabat på offentlig transport mellem skole og bopæl. Med et Ungdomskort kan du rejse billigt til og fra dit uddannelsessted i Danmark.

Derudover giver Ungdomskort dig mulighed for at rejse rundt i Danmark til nedsat pris.

Bestil kortet på www.ungdomskort.dk.

Hvis du oplever problemer med at søge Ungdomskort, så prøv at opdatere din browser - og benyt Chrome.

 

SU
Hvis du ønsker at søge SU, så kan du gøre det på www.su.dk. Her kan du også læse mere om reglerne for at få SU mv.

 

Særligt for 2. årgang på HF2

Første skoledag er den 9. august, se Lectio.

 

Bemærk: Denne side kan blive opdateret hen over sommeren.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.