SCU i fremgang

Ugebladet Skanderborg bringer i denne uge en misvisende artikel med overskriften ”Ansøgninger: Gymnasiet er i plus – SCU går i minus”.

Heri fremgår det, at antallet af ansøgninger til SCU generelt er faldet, hvilket er direkte forkert. Derfor er det på sin plads at præcisere tallene.


30 procent flere på HHX 

Den største ungdomsuddannelse på SCU er Handelsgymnasiet HHX, som i år har fået 122 ansøgninger, hvilket svarer til en stigning på knap 30 procent i forhold til sidste år.

Herudover tilbyder SCU den merkantile EUD/EUX Business, som allerede nu har en ansøgningsfremgang i forhold til sidste år.

Endelig kan man også tage en 2-årig HF-uddannelse på SCU, og de nyeste tal fra i år viser, at 54 personer har søgt ind på HF, hvilket er det samme antal som sidste år på samme tid.

HF-elever søger senere

Traditionelt søger mange elever ind på HF senere på året, da de ikke kommer direkte fra folkeskolen, men har lavet alt muligt andet i mellemtiden som blandt andet at rejse og arbejde.

Derfor viser erfaringen, at der kommer mange ansøgninger til HF helt frem til studiestart. Således var der 80 elever, som begyndte på HF ved studiestart i august 2018.

Åben for tilmelding

Der er fortsat muligt at tilmelde sig alle ungdomsuddannelser på SCU. Det foregår elektronisk på www.optagelse.dk

Tallene, der fremgår her, er de nyeste fra netop www.optagelse.dk (optalt pr. 19. marts 2019 og sammenlignet med samme dato sidste år 19. marts 2018).

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Vi anvender cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Læs mere om cookies