Mogens Lykketoft holder foredrag for 3.g'erne på SCU

5. september 2022

Forhenværende udenrigsminister og formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft, har i dag kickstartet 3.g’ernes såkaldte StudieOmråde på HHX. Det gjorde han med et inspirerende foredrag om krig, energikrise og klimakatastrofe i Storrummet på SCU.
Studieområdet er et samarbejde mellem fag indenfor og på tværs af uddannelsens hovedområder: Humaniora og Samfundsvidenskab herunder særligt økonomiske områder.
I år er det overordnede tema Kriser, Konflikter og Samarbejde, hvor Mogens Lykketoft med sin mangeårige erfaring kunne trække tråde tilbage til Vietnamkrigen, Murens fald og Sovjetunionens sammenbrud frem til Kinas nye verdensrolle, til Rusland og krigen i Ukraine og ikke mindst nutidens/fremtidens klima- og energikrise.
Forløbet for 3.g’erne vil blandt andet indeholde foredrag og virksomhedsbesøg, og det hele afsluttes med en studieretningsrapport (SRO), som eleverne skal præsentere ved en mundtlig prøve inden jul.
Mogens Lykketoft understregede flere gange, at klimakrisen er en af de største trusler for menneskeheden:
”Det er en krybende katastrofe, som kan være svær at forholde sig til. Men ørkenen spreder sig, verdenshavene stiger, folkevandringerne vil tage til med afledte konflikter. Vi ser ind i en dyster fremtid for kommende generationer, hvis ikke vi får styr på klimaproblemerne. Derfor bør klimaløsninger være øverst på dagsrodenen og dernæst følger egen sikkerhed, og som verdenssituationen ser ud i dag, så er det to sider af samme sag. Hvis vi satser mere på solkraft og vindkraft, bliver vi uafhængige af russisk gas. Det lyder nemt, men det vil koste mange penge og tage tid. Men det er nødvendigt”.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.