Mathias tog HF og satser på militærkarriere:

Jeg elsker at presse mig selv, jeg er en ’sucker for pain’

Mathias Juul Madsen har aftjent sin værnepligt og fået smag for at gøre karriere i militæret. - Jeg har altid været afhængig af adrenalin-suset, jo vildere jo bedre. Jeg skal bruge min krop og mærke. jeg lever. Gerne til kanten, derfor passer militæret så godt til mig, siger Mathias Juul Madsen.

Klokken 05.15 ringer vækkeuret på den fælles feltstue. Ud af køjesengene i en fart. Inden morgenmaden skal de unge værnepligtige skrubbe toiletter, støvsuge, vaske gulv og støve af. Og efter morgenmaden skal det hele så gentages en ekstra gang. Ikke en fold vender forkert på de snorlige bunker af armygrønt tøj, og ikke et fnug må der ligge i vindueskarmen.

Herefter går dagene med alt fra skyttegravning til lange patruljeture med 20-30 kilo oppakning og masser af fysiske strabadser. Især presturen trækker tænder ud med. Men Mathias Juul Madsen er vild med det.

Han har aftjent sin værnepligt i efterretningsregimentet i Varde. Her fandt han ud af, at militærlivet passer så godt til hans høje energiniveau og adrenalinhungrende sjæl, at han nu tager en Reaktionsstyrke-uddannelse i Hæren (HRU).

- Når jeg er færdig med uddannelsen, kan jeg skrive kontrakt med militæret, og jeg vil gerne udsendes, også selvom det kan være farligt, siger den 20-årige Mathias Juul Madsen fra Skanderborg.

Brug for at mærke, at jeg lever

Som professionel soldat i HRU uddannes man til udsendelse med henblik på at skabe fred og stabilitet i et område, men ikke alle bliver udsendt. Man kan også indgå i det nationale beredskab med fokus på sikkerhed og opretholdelse af Danmarks suverænitet.

- Jeg er totalt afhængig af adrenalinsus, jeg vil nok betegne mig selv som adrenalin-narkoman. Jeg har brug for hele tiden at mærke, at jeg er i live, og det er alt fra faldskærmsudspring til bungy-jump. Livet er en kær ting, og det skal leves. Derfor vil jeg også gerne udsendes, så jeg kan gøre en forskel, forklarer han.

 

HF var socialt supergodt

Mathias Juul Madsen blev færdig med HF i sommeren 2020, og han husker det som en hård kamp at færdiggøre de to år på skolen.

Jeg er ikke en bogorm. Jeg synes, at man lærer meget mere om livet ved at prøve sig frem end ved at læse sig til det. Derfor havde jeg også svært ved at sidde stille, jeg skal bruge min krop og min energi, og det gør man ikke i skolen, men jeg er glad for, at jeg gjorde HF færdig, siger Mathias Juul Madsen og fortsætter:

- De boglige fag var en kamp for mig, men jeg fik 12 i idræt, og til den afsluttende eksamen lykkedes det faktisk at få et 10-tal i mundtlig dansk ved at analysere et maleri. Socialt havde jeg det supergodt på HF og var meget aktiv i Festudvalget. Her følte jeg mig hjemme og syntes, det var fedt at sørge for, at andre også kunne have det sjovt.

 

Respekt og ordentlighed

De fysiske udfordringer har han til gengæld fundet masser af i militæret, og det matcher hans temperament.

- Der er ikke så meget bullshit, og der er et fantastisk sammenhold. Man skal opføre sig ordentligt, have respekt for autoriteter og andre mennesker, og undervejs har jeg lært en masse om mig selv. Generelt har jeg tidligere haft svært ved autoriteter for eksempel lærerne på HF, men i militæret får man at vide med det samme, hvis man er en idiot, så jeg har hanket op mig selv, siger Mathias Juul Madsen.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.