Magnus Kræpping valgte HHX: 

Respekt, rummelighed
og faglig fightervilje

Magnus Kræpping tog HHX på SCU i Skanderborg og studerer nu virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet.
- HHX har lært mig at omgås hinanden med respekt, at rumme andres holdninger og kæmpe hårdt for at nå mine mål, forklarer han.


Nobelparken tårner frem i krydset ved Randersvej og Nordre Ringgade. Efterårssolen varmer de røde mursten, og cykelstativerne er tætpakkede, så langt øjet rækker. Uden for Nobels Café & Deli sidder studerende på træbænke og spiser frokost i solen.

I samme bygning ligger Institut for Erhvervskommunikation, og her er Magnus Kræpping i gang med en bacheloruddannelse i International virksomhedskommunikation i engelsk. Han hilser med corona-albuen, smiler og finder hjemmevant en lækrog uden for instituttet.

- Her på femte semester skal jeg i gang med min bachelor, og sammen med en studiekammerat skal vi skrive om, hvordan store virksomheder bruger persondata til at målrette deres kommunikation på nettet. Vi dykker også ned i, hvordan politiske kampagner tilrettelægges med brug af persondata og kigger på de etiske aspekter af det, siger 24-årige Magnus Kræpping.

Vild med politisk kommunikation

Han er vokset op i Blegind, gik i folkeskole i Hørning og valgte herefter HHX på SCU i Skanderborg. Nu er han flyttet til Aarhus og bor i lejlighed med to venner i centrum, hvorfra det kun tager et kvarter at cykle til Nobelparken

- Allerede på HHX blev jeg bidt af handel og virksomheder, men jeg blev også fanget af sprogfagene og kulturforståelsen. Når man mixer de områder, passer det faktisk rigtig godt med mit studie i International Virksomhedskommunikation i engelsk. Via min bachelor-makker har jeg fået øjnene op for den politiske kommunikation, som har overrasket mig helt vildt positivt. På sigt findes mit kommunikationsdrømmejob nok inden for det politiske område, forklarer Magnus Kræpping.

I fritiden spiller han basketball og har et studiejob på Institut for Sundhed, hvor han lægger nyheder på nettet, planlægger events, laver interviews og tager imod nye medarbejdere.


Respekt og rummelighed på HHX

Magnus Kræpping er med egne ord superglad for, hvad han fik med både fagligt, socialt og personligt fra HHX, og i dag har han stadig gavn af de tre år på skolebænken i Skanderborg.

- HHX har givet mig utroligt meget. Jeg lærte at omgås hinanden med respekt, at rumme forskellige typer og rumme andres holdninger og kæmpe hårdt for at nå mine mål. Jeg kan huske, at vores lærer Anne Skaarup altid sagde, at den, der har evnen, har pligten. Det har jeg taget med videre i mit nuværende studie, hvor jeg gør mig umage med at gøre tingene så godt som overhovedet muligt, forklarer Magnus Kræpping.

Galla og gruppearbejde

I folkeskolen var Magnus Kræpping ikke særlig glad for biologi, fysik og andre naturfag. Til gengæld kunne han lide matematik, og da syv af hans venner valgte HHX på SCU, gjorde han det også, og han har med egne ord aldrig fortrudt.

- Når jeg tænker tilbage på HHX, var der bare nogle fantastiske øjeblikke, som jeg aldrig glemmer. Der var dengang på første skoledag, da vi nye blev klappet ned af trappen af de ”gamle” elever. Der var skolefesterne, den store gallafest med det flotte tøj, dimissionen og det traditionelle luciaoptog, hvor alle 3.g-drengene gik lucia i hvide kjortler og lys i hånden. Et ømt øjeblik, griner han og tilføjer:

- Lærerne på HHX var også fagligt superdygtige, og deres engagement smittede af på os elever. I dag er jeg glad for de mange fremlæggelser, som vi blev tvunget til på HHX, fordi jeg nu er helt cool med at stå foran mange mennesker, og det er en kæmpe fordel. Derudover gav HHX mig mod på gruppearbejde, som jeg også sætter stor pris på i dag, og så blev jeg klædt godt på til mit studie, både hvad angår sprog- og erhvervsfag.


Videre til København

Efter HHX tog Magnus Kræpping to sabbatår og arbejdede både i Netto, i et cateringfirma og som børnehavevikar og lagermedarbejder. Pengene brugte han blandt andet på et roadtrip tværs over USA og en rejse til Vietnam. I 2018 begyndte han på studiet i Nobelparken og bliver færdig som bachelor i 2021. Herefter er planen at tage en kandidatgrad, måske på CBS i København.

- Det kunne godt blive virksomhedskommunikation på CBS i København, hvor der er mulighed for at komme i praktik i virksomheder i Danmark og udlandet. Nu har jeg jo boet i Østjylland hele mit liv, så det er snart på tide at se noget andet, og jeg vil gerne til udlandet, påpeger han.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.