Elitesportselever på SCU:

Lasse Højgaard går på HHX og Skanderborg Håndbold Elite Akademi

"Jeg synes, at handel, økonomi og matematik er spændende, og derfor valgte jeg HHX. Og måske bliver det til politimand eller ejendomsmægler på et tidspunkt, men i første omgang satser jeg 100 procent på en professionel håndboldkarriere", siger Lasse Højgaard.

VILLA-SHEA: "Vi bor to-og-to på værelserne, og ti af mine holdkammerater bor der, så vi har et virkeligt godt sammenhold. Vi kender hinanden ret godt og ved, hvornår vi skal give hinanden fred og ro. Og så er det fedt, at det ligger så tæt på hallen og skolen", forklarer Lasse Højgaard.

Lasse Højgaard går i 2.g på HHX samtidig med, at han også er en del af Skanderborg Håndbold Elite Akademi. Han bor i VILLA-SHEA i Højvangen, tæt på SCU og et stenkast fra Fælledhallen. Som elitesportselev følger han undervisningen på lige fod med sine klassekammerater, men har fleksibilitet i forhold til fravær og afleveringer.

Lasse Højgaard drømmer om en professionel håndboldkarriere og har allerede været på træningsturnering med landsholdet to gange. Han kommer fra Horsens og begyndte som lille dreng at spille i byens håndboldklub.

Talentet og ambitionerne voksede i takt med alderen, og som 11-årig valgte Lasse Højgaard at droppe Horsens til fordel for Skanderborg Håndbold.

- Der findes ikke håndbold på højt niveau i Horsens, så vi var fire spillere, der skiftede til Skanderborg, som satser helt anderledes professionelt på sporten. Vores forældre skiftedes til at køre os til træning tre-fire gange om ugen, fortæller den 17-årige Lasse Højgaard, som nu spiller på Skanderborg U19.

Som 16-årig blev han tilbudt en plads på Skanderborg Håndbold Elite Akademi, SHEA. Akademiets formål er at udvikle unge håndboldtalenter med potentiale til at udvikle sig til seniorspillere på højt plan, og SHEA drives af egenbetaling samt sponsorer og tilskud fra forskellige fonde og organisationer.
 

Flytter ind i VILLA-SHEA i Højvangen

Langt de fleste SHEA-elever flytter ind i VILLA-SHEA på Poul La Cours Vej i Skanderborg, og det gør Lasse Højgaard også.

- Det er sjovt og egentlig meget stille og roligt at bo i VILLA-SHEA. Vi bor to-og-to på værelserne, og ti af mine holdkammerater bor der, så vi har et virkeligt godt sammenhold. Vi kender hinanden ret godt og ved, hvornår vi skal give hinanden fred og ro. Og så er det fedt, at det ligger så tæt på hallen og skolen, forklarer Lasse Højgaard, hvis forældre bakker op om håndboldkarrieren og hjælper til med rengøringen og vasketøjet og hepper med på tilskuerrækkerne.

For at blive optaget på håndboldakademiet er det et krav, at talenterne sideløbende er i gang med at uddanne sig, og der er et tæt samarbejde mellem akademiet, SCU og de øvrige uddannelsesinstitutioner på campus-området i Skanderborg. Lasse Højgaard har valgt HHX og går i HH2B på SCU.

- Jeg synes, at handel, økonomi og matematik er spændende, og derfor valgte jeg HHX. Og måske bliver det til politimand eller ejendomsmægler på et tidspunkt, men i første omgang satser jeg 100 procent på en professionel håndboldkarriere. I Skanderborg er de gode til at bruge de unge spillere, og jeg har trænet med ligaholdet og landsholdet, så jeg har da helt sikkert forhåbninger, siger Lasse Højgaard.

Fleksibel aftale om fravær og afleveringer

Som SHEA-elev følger han undervisningen på lige fod med de andre HHX-elever i klassen, men han har en særlig aftale i forhold til fravær og afleveringer, hvis han er væk fra skolen i forbindelse med træningslejre og turneringer.

- Det er dejligt at være i skolen på samme vilkår som de andre. Jeg har ikke brug for en masse ståhej, og jeg har heller ikke lyst til at forlænge skoletiden på grund af specialaftaler. Dog har jeg fleksibilitet i forhold til fravær og afleveringer, og lærerne er gode til at give plads til det, og generelt kan jeg sagtens følge med, siger Lasse Højgaard.

 

Balance mellem skole og håndbold

Hverdagen er nøje struktureret. Han møder i skole kl. 8, har fri ved 14-15 tiden, tager hjem, spiser og pakker sportstasken. Træning fra kl. 16 og hjemme på værelset igen ved 21-tiden og i gang med lektierne.

- Jeg har vænnet mig til at have en hverdag på den her måde, og jeg er blevet bedre til at prioritere hen af vejen. For jeg kan ikke være med til det hele, og jeg går da også glip af fester og andre sociale ting på skolen. Men det er vigtigt for mig at prioritere arrangementer med klassen en gang i mellem, og jeg synes, at der er en god balance mellem skole og håndbold. Jeg føler mig i hvert fald slet ikke udenfor på grund af håndbolden, understreger Lasse Højgaard.

Elitesportselever på SCU:

 • SCU kan skræddersy uddannelsesforløb til elitesportsudøvere
 • Elitesportselever kan vælge enten HHX, HF eller EUX Business
 • Bliver en del af klassen på lige fod med de øvrige elever
 • Specialaftaler om ex. fravær og afleveringer.
 • SHEA-elever spiser hver dag frokost i kantinen på SCU
 • Kontakt SCU på 8793 3020 og aftal tid med en studievejleder


Kort om Skanderborg Håndbold Elite akademi:

 • Akademiet er et non-profit selskab, der tilstræber at tilbyde Danmarks bedste udviklingstilbud indenfor dansk ungdomshåndbold
 • Det koster 4.900 kr. pr måned at bo i VILLA-SHEA
 • Hjemmeboende SHEA-elever betaler 1.225 kr. pr måned
 • En træningsuge består af: 4x Træning, 2-3 x Styrketræning, 1 x Løbetræning
 • Krav om sideløbende at uddanne sig ex. på SCU

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.