Kristine Germundsson i 2.g:
Mine erfaringer med den virtuelle undervisning er overordnet positive

Kristine Germundsson i HH2D har skrevet denne beretning om, hvordan en ny hverdag med virtuel undervisning opleves derhjemme ved skrivebordet.


Det ubetrådte land – Set med en studerendes øjne

Vi står på ubetrådt land. Disse ord er kommet ud af munden på vores statsminister Mette Fredriksen utallige gange i løbet af de sidste par uger – dette gør dem dog ikke mindre sande.

Danmark og resten af verdens lande er ramt af coronavirus. En virus som på nuværende tidspunkt har kostet mange mennesker livet. En virus som vi skal tage dybt alvorligt. En virus som vi skal derfor skal gøre alt for at begrænse smitten af. 

Den 11. marts blev store dele af Danmark derfor lukket ned. Dette har haft store konsekvenser for alle dele af vores samfund. Blandt andet er elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner sendt hjem foreløbigt til og med 2. påskedag. Dog er det stadig uddannelses-institutionerne, som skal varetage og stå for undervisningen. 

Som elev i 2.g på HHX i Skanderborg har jeg i løbet af de seneste par uger haft en helt anderledes hverdag end den jeg er vant til. Min undervisning har været virtuel, og jeg har dermed været vidne til en af de danske uddannelses-institutioners håndtering af den virtuelle undervisning.

 

Min oplevelser med den virtuelle undervisning er overordnet set positive. Dette skyldes først og fremmest mine lærere, som alle gør en stor indsats for at få tingene til at lykkedes. Dog kan man, som elev ikke undgå at støde på en udforing eller to, og når dette sker, er lærerne heldigvis aldrig mere end en besked eller et telefonopkald væk.

Det er dog klart, at lærerne ikke griber situationen an på samme måde. Nogle lærere vælger at følge vores almindelige skema, og derfor skal vi i nogle tilfælde ved ”timens” slutning aflevere vores arbejde. Andre lærere fortæller os, hvad vi skal nå, og derefter er det op til os selv, at få dette gjort i løbet af disse uger. De mange forskellige tilgange til den virtuelle undervisning fungerer godt for mig, da de er med til at give adspredelse samt plads i hverdagen.

 Selvom min uddannelsesinstitution er lukket og min skolegang ikke er som den plejer at være, er jeg dog slet ikke i tvivl om, at vores Statsminister Mette Fredriksen traf den rigtige beslutning, da hun lukkede store del af Danmark ned den 11. marts. Det er nødvendigt, at vi alle udviser samfundssind ved at stå sammen hver for sig. Kun på denne måde kan vi overvinde det ubetrådte land.

 Læs flere artikler om elevernes erfaringer med den virtuelle hjemmeundervisning i forbindelse med Corona-nedlukningen her:

 

Hjemme hos Kathrine, EUX Business


Hjemme hos Nesreen, AVU

Hjemme hos Emil, HHX

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.