International bestsellerforfatter
inspirerer 3.g’erne

 

Helen Russell er en anerkendt, britisk journalist fra London. For fem år siden flyttede hun til Danmark og satte sig for at undersøge, hvorfor danskerne er et af de lykkeligste folkefærd i verden. Det kom der en international bestseller ud af, The Year of Living Danishly, og nu har Helen Russell besøgt SCU for at gøre 3.g’erne klogere på den danske lykke.


Helen Russell flyttede til Danmark og fik et chok.

Hun var vant til Londons pulserende liv og arbejdede 70 timer om ugen som redaktør på et glittet magasin. Så fik hendes mand job hos Lego i Jylland, hun flyttede med og stod pludselig midt i den jyske muldjord uden arbejde, uden venner og familie, uden storbyen.

Til gengæld var der masser af tid til at lufte hunden og spise dansk wienerbrød fra det lokale bageri.

- Jeg kan huske den første fredag i Danmark, hvor min mand kom hjem fra arbejde allerede kl. 14.30. Først troede jeg, at han var blevet fyret, eller at der var sket noget med Lego. Men så fandt jeg ud af, at det er normalt at få fri på det tidspunkt i Danmark, fortæller Helen Russell til 3.g’erne på HHX.

Hun satte sig for at forstå Danmark bedre og kastede sig over danskundervisning, cykling, svømning, yoga og madlavning. Men selvom kalenderen var fuld med aktiviteter, var det svært at få venner.

- Efter lang tid blev jeg inviteret indenfor i danske hjem, og det var meget anderledes med hvide vægge, trægulve, PH-lamper, hygge med kaffe og kage og et stort spisebord til fælles måltider. Jeg satte mig for at afdække, hvorfor danskerne ifølge World Happiness Index er så lykkelige, og ud over mine egne erfaringer og observationer lavede jeg en masse research ved blandt andet at interviewe eksperter, forklarer Helen Russell.

Resultatet er bogen ”The Year of Living Danishly”, Mit år som dansker, hvor Helen Russell går på jagt efter hemmeligheden bag verdens lykkeligste nation. Bogen er blevet en international bestseller og oversat til flere sprog. 

Helen Russell TEDx Talk, se med her:

x2t7zSbA78M

 


Helen Russells Top 10

Derfor er danskerne så lykkelige:

  1. Vi har tillid til hinanden
  2. Vi er gode til at hygge
  3. Vi er aktive i naturen
  4. Vi omgiver os med smukt design
  5. Vi er multikulturelle
  6. Vi er stolte af Danmark
  7. Vi værdsætter familielivet
  8. Vi respekterer hinandens arbejde
  9. Vi er gode til at lege (også som voksne)
  10. Vi deler og laver fællesskaber
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Vi anvender cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Læs mere om cookies