Første uge
med gradvis åbning af SCU

Så gik den første uge med gradvis åbning af SCU i både Skanderborg og Odder. Ialt har 11 afgangsklasser igen set hinanden i real life og haft fysisk undervisning, mens de øvrige årgange fortsat knokler med lektierne derhjemme.

Efter fem ugers nedlukning kunne SCU mandag morgen hejse flaget for at markere en ny tid. Starten på en gradvis, kontrolleret genåbning af ungdomsuddannelserne på skolen.

Knap 250 afgangselever fra HHX, EUX, HF og HTX har i denne uge derfor været tilbage på skolebænken på SCU i både Skanderborg og Odder.

Men intet er helt som før nedlukningen.

Afgangseleverne sidder nu med to meters afstand i klasselokalerne, og da SCU fuldt ud følger vejledningen for gradvis, kontrolleret genåbning af ungdoms- og voksenuddannelser, kommer rengøringspersonalet på besøg midt i undervisningen for at gøre rent.

Sofa og borde er væk i Mediateket, i stedet er der opsat stole med to meters mellemrum. I kantinen er buffeten væk og erstattet med færdigpakkede frokostretter. Overalt står der sprit.

På trods af de gennemgribende forandringer er elever, personale og undervisere glade for at være tilbage.


Solskin og campingstole

Den forgangne uges gode solskinsvejr har lettet ude-undervisningen, og elevernes opfindsomhed har været stor i forhold til at finde alternative løsninger.

Eksempelvis har flere EUX-elever medbragt campingstole og headset, så gruppearbejdet kunne gennemføres udenfor med behørig afstand.

”Eleverne har udvist utrolig stor forståelse for de mange begrænsninger, som det fysiske fremmøde er underlagt. Eleverne er glade for at se hinanden og for at kunne hygge sig, men der er også store udfordringer, da underviseren skal skifte mellem to lokaler og ikke kan gå helt ned til eleverne for at hjælpe,” lyder det blandt andet fra EUX-underviserne.

Eleverne har savnet kantinen

Også i kantinen er personalet meget glade for at vende tilbage på jobbet og gense alle de unge mennesker. Og glæden har været gengældt.

” Det er dejligt at høre, at vi har været savnet af eleverne. Selvom der er ret stille i forhold til normalt, er det dejligt at få noget, der minder om hverdag”, er tilbagemeldingen fra kantinen.


Sjette uge derhjemme

Mens afgangseleverne er tilbage i klasselokalerne, knokler første- og andenårs-eleverne nu på sjette uge med den virtuelle undervisning derhjemme. Og underviserne på blandt andet HHX tager hatten af for elevernes engagement.

”Har lige haft klassen i to timer over Teams og rost dem, da jeg virkelig synes, de er skide gode til at deltage i undervisningen på trods af, det hele er vendt på hovedet, og vi selvfølgelig ikke har samme nærvær og interaktion som før Corona (det tror jeg, vi alle glæder os til at vende tilbage til!), men de arbejder med på de præmisser og benspænd, som dagligdagen byder,” fortæller en af HHX-underviserne.


Positiv forældre-respons

Indsatsen for at skabe den bedst mulige virtuelle undervisning i denne corona-tid er desuden blevet bemærket af flere forældre, som er imponerede over undervisernes tilgang til arbejdet. Her er et lille udpluk af en forældre-mail, som i den forgangne uge blev sendt til SCU:

”Har en dreng, som går på 1 år HHX, og jeg må som forældre sige, at jeg er dybt imponeret over den hverdag, jeg oplever, at lærerne har formået at skabe for eleverne med daglig online undervisning og stor grad af interaktion. Det viser bare, hvor meget personligt engagement og indstilling til sit job betyder. Dejligt at opleve, at udfordringen tages op af lærerne, og vores børn sikres undervisning i høj kvalitet.”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.