EUX/EUD-elever i høj kurs hos lokale virksomheder

Efterspørgslen på elever fra EUX/EUD Business er lige nu så stor, at der er flere elevpladser hos lokale virksomheder, end der er elever til.


Efterspørgslen på elever fra EUX/EUD Business stiger. Det fastslår Else Krog, der er uddannelsesleder på SCU, Skanderborg-Odder Center for Uddannelse.

- Vi oplever, at efterspørgslen på vores business-elever inden for Kontor, Handel og Detail lige nu er meget høj, og faktisk er der flere virksomheder, end der er elever til, påpeger Else Krog.

I både Skanderborg og Odder har mange EUX-elever allerede fået elevpladser, og flere elever er i dialog med lokale virksomheder.

- Det er gået langt bedre end forventet med elevpladserne i år, trods endnu en nedlukning. Vi har dog stadig en del elever, som lige nu er til samtaler hos virksomheder og afventer svar herfra, siger praktikpladskonsulent på SCU, Maria Winther Busk.

 

Ida har fået elevplads hos Nybolig

En af de elever på EUX Business i Odder, som allerede har fundet sig en elevplads, er Ida Dolleris Sørensen, der starter som elev hos Nybolig i Odder den 16. august.

- Jeg har en drøm om at blive ejendomsmægler, og da der dukkede en ledig elevplads op hos Nybolig i Odder, greb jeg muligheden og søgte, siger den 19-årige Ida Dolleris Sørensen, som lige nu læser til eksamen for at færdiggøre de første to år af EUX Business.

Efter to års elevplads hos Nybolig er hun helt færdig med EUX Business og har herefter planer om først at læse til finansøkonom for derefter at blive ejendomsmægler.

- Jeg er virkelig positivt overrasket over den imødekommenhed, som jeg har mødt hos Nybolig. De har spurgt til mine forventninger og planer, og jeg oplever, at de har lyttet og hjælper mig videre i retning af min drøm. Så jeg føler mig heldig. Det er mere end ”bare” en elevplads, understreger Ida Dolleris Sørensen.

 

Virksomhederne glade for EUX-elever

Ifølge praktikpladskonsulenten, Maria Winther Busk, melder virksomhederne generelt også positivt tilbage.

- Virksomhederne er glade for de elever, som de får fra SCU. Samtidig er det en fornøjelse at se eleverne vokse i deres jobs, og så giver det hele pludselig mening, når de kan koble deres teori fra skolen med det praktiske i virksomheden. Så har man lyst til at tage en EUX eller EUD Business, er efterspørgslen fra virksomhederne stor bagefter. Det gælder for virksomheder både inden for Handel, Detail og Kontor, understreger Maria Winther Busk.

En af de elever på EUX Business i Odder, som allerede har fundet sig en elevplads, er Ida Dolleris Sørensen, der starter som elev hos Nybolig i Odder den 16. august.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.