Nicolai arbejder hos Damstahl:

EUX er en hurtig og direkte vej
til arbejdsmarkedet

9F_5UExZfRk
J8nP7kNkOUI
3thP4Z4XEKk

Da Nicolai Søndergaard skulle vælge en ungdomsuddannelse, var det afgørende, at den kunne give ham en hurtig og direkte vej til et arbejde, og derfor valgte han EUX Business. Efter to år på skolebænken har han nu en handelselevplads hos Damstahl i Skanderborg.


Hos Damstahl i Skanderborg arbejder Nicolai Søndergaard som handelselev og jonglerer med kostpriser og avancekroner, når han sælger stål til kunderne.

- Jeg vidste ikke noget om stål, inden jeg begyndte hos Damstahl, men jeg er blevet fanget af den rustfrie verden, og jeg er vild med, at jeg kan være en rigtig købmand her. Stålet har jo ikke en fast pris ligesom en vare i supermarkedet. Stålpriserne afhænger for eksempel af dagens legeringstal, og det handler om at skræddersy et godt tilbud til kunden samtidig med, at der skal tjenes penge. Så jeg skal selv regne den ud, og det er utroligt sjovt at få en handel i hus og udskrive en ordre til lageret, siger Nicolai Søndergaard, der også nyder den store kundekontakt, som jobbet indebærer.

Damstahl i Skanderborg er en af Nordeuropas største grossister inden for rustfrit stål og har ud over Danmark salgsorganisationer i både Tyskland, Sverige, Norge, Holland, Slovenien, Finland og Belgien.


En fri tone

Virksomheden har over 300 medarbejdere og solgte sidste år omkring 67.400 tons rustfrit stål og 3.000 tons carbon stål.

- Markedet er i udvikling og svinger prismæssigt, og jeg får lov til at tage initiativ og ansvar og arbejde selvstændigt sammen med alle de andre på Damstahl. Her er en fri tone, vi taler godt sammen om stort og småt, og jeg har virkelig lyst til at stå op og komme på arbejde om morgenen. Cheferne og kollegerne er super gode, og de har strikket en god uddannelsesplan sammen til mig, forklarer den 20-årige Nicolai Søndergaard.

To mentorer til oplæring

På Damstahl har han to mentorer, som er de primært ansvarlige for at lære en ny handelselev op. Der er en åben dialog og altid hjælp at hente.

 - Der er altid nogen at spørge til råds, men jeg har ikke en til at kigge mig over skulderen dagen lang. Det er en tillidserklæring, som giver mig lyst og motivation til at udvikle og dygtiggøre mig. Der er masser af nye udfordringer, og jeg kan altid få flere opgaver, og på den måde er her plads til at udvikle sig både personligt og fagligt, siger Nicolai Søndergaard, der kommer fra Virring.

 

 

 

 Efter 10. klasse følte han sig skoletræt og var i tvivl om, hvilken ungdomsuddannelse han skulle vælge. Han kontaktede derfor en studievejleder på SCU i Skanderborg og blev interesseret i EUX Business.

- Jeg har altid kunnet lide at arbejde, så hvis jeg skulle tilbringe flere år på skolebænken med kedelige opgaver som at analysere billeder og digte, ville jeg ikke kunne gennemføre. Derfor blev jeg super glad, da jeg hørte, at undervisningen på EUX Business sætter fokus på erhvervsfag og målrettes til arbejdslivet i en virksomhed. For mig at se er EUX Business den hurtigste, bedste og mest direkte vej til arbejdsmarkedet, siger Nicolai Søndergaard.

Han har ikke fortrudt sit valg og blev glad for skolen både fagligt og socialt.

- Lærerne var velforberedte, og undervisningen havde hele tiden noget med den virkelige verden at gøre. Vi var ofte ude på virksomhedsbesøg, og der var tit folk fra erhvervslivet på besøg i klassen. Det kunne jeg godt lide. Og så var det bare en god klasse, som lavede fede sociale ting sammen, grill-aftener og bolddturneringer, og vi var med til festerne og fredagsbarerne på skolen. Jeg savner helt klart fællesskabet, men ikke bøgerne, fortæller Nicolai Søndergaard.

 

Ved, hvad cheferne taler om

Selvom han ikke savner skolebøgerne, er han glad for den viden, han fik på skolebænken og bruger den ofte i jobbet hos Damstahl. Især sætter han pris på den grundlæggende forståelse for, hvordan en virksomhed er skuret sammen, også økonomisk.

- Når jeg sidder med til møder hos Damstahl, og cheferne taler om fremtiden og bruger en masse forskellige fagudtryk, ved jeg, hvad de taler om, fordi jeg kan genkende udtrykkene fra mange af de modeller, jeg har haft på EUX Business. På den måde føler jeg mig godt klædt på til arbejdsmarkedet, forklarer Nicolai Søndergaard, som bruger en del af sin fritid på at køre motorcross og for nylig har deltaget i DM.

Læs artikel om Nicolai i Erhverv+ Østjylland

Læs artikel i Ugebladet-Skanderborg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.