31 tysk-elever til eksamen i det erhvervsrettede 'Sprachdiplom'

De to tysklærere på HHX, Annette Rasmussen og Birgitte Junge Ohrt, er stolte af, at så mange elever har lyst til at give lidt ekstra i tysk. "Det er godt gået! Vi har endda hørt i krogene, at Sprachdiplom faktisk kan inspirere til at vælge tysk på A-niveau," siger de.

31 HHX-elever har arbejdet sig koncentreret gennem både læseforståelse, lytterforståelse og skriftlig kommunikation.

Handelsgymnasiet HHX er som den kun tredje skole i Danmark certificeret til at tilbyde det erhvervsrettede ’Sprachdiplom’ til tysk-elever. Og interessen for diplomet er stor. 31 elever har netop været til eksamen.


31 elever har nu været til eksamen og arbejdet sig igennem læseforståelse, lytterforståelse og skriftlig kommunikation.
Resultaterne sendes til korrektur i Tyskland, og forude venter mundtlig eksamen den 26. og 27. april.
- Diplomet, som det tyske Kulturministerium udsteder, er meget anerkendt i det tyske erhvervsliv, så med det i hånden har elever med lyst til at arbejde i en tysk virksomhed et anerkendt bevis på, at de har et særligt handelsorienteret ordforråd på et ganske pænt niveau (B1), understreger de to tysklærere på HHX, Annette Rasmussen og Birgitte Junge Ohrt.

Ud over HHX på SCU er det kun Niels Brock og Det Blå Gymnasium i Tønder, der er certificerede til DSD I PRO i Danmark.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.