HHX
Vi byder dig velkommen til et gymnasium, der ruster dig til de videregående uddannelser, og som sikrer dig de kompetencer, det moderne erhvervsliv efterspørger
Se informationsfolderen om HHX på SCU
I løbet af din uddannelse skal du både have obligatoriske fag og valgfag. Nogle af de obligatoriske fag kan også være studieretningsfag.
Her kan du se, hvilket niveau du som minimum skal have de obligatoriske fag på:
Almene fag
Dansk A
Matematik B/C
Historie B
Samfundsfag C
Profilfag
Erhvervsjura C
Informatik C
Afsætning B
International økonomi B
Virksomhedsøkonomi B
Sprogfag
Engelsk A
Tysk B eller Spansk A
Tysk A og Spansk A, hvis studieretning med 3 sprog
I Undervisningsministeriets 'UddannelsesGuiden' kan du finde en oversigt over alle gymnasiale fag og læse beskrivelser af dem.
Sideløbende med din studieretning har du også mulighed for at følge spændende valgfag på flere niveauer. Det er din studieretning og dit 2. fremmedsprog, der afgør, hvor mange valgfag du kan følge og på hvilket niveau.
A-niveau
MatematikI matematik A arbejder du med en række fundamentale matematiske tankegange, begreber og metoder, og du lærer at bruge relevante matematiske hjælpemidler.
Matematik bygger på abstraktion og logisk tænkning, og du præsenteres for en række metoder til modellering og problembehandling inden for matematikkens verden, dog primært inden for samfundsvidenskabelige og økonomiske fagområder.
Handler om at analysere og forstå virksomheders muligheder for at markedsføre og afsætte produkter, som passer til efterspørgslen på tværs af forskellige demografiske og kulturelle markedsforhold. Du lærer om markedsstrategier, købsadfærd, markedsanalyse, målgrupper, afsætnings- og markedskommunikation.
I tysk fortsættersprog A lærer du både at udtrykke dig mundtligt og skriftligt på tysk standardsprog. Samtidig får du et bredt kendskab til tyske kultur- og samfundsforhold.
Du får bl.a. undervisning i tysk grammatik, og opnår et varieret ordforråd der gør, at du kan diskutere ukendte og kendte emner på tysk.
På international økonomi arbejdes der med den samfundsøkonomiske udvikling set i både et nationalt og globalt perspektiv. Du kommer til at arbejde med økonomiske teorier og metoder, handels- og udviklingsteorier og det internationale, økonomiske samarbejde. Faget giver dig indsigt i international handel, økonomiske vækststrategier m.m.
Du kommer til at beskæftige dig med en virksomheds økonomiske beslutninger og adfærd i samspillet med omverdenen. Du lærer, hvordan virksomheder kan styre deres økonomi og anvende strategiske værktøjer for skabe vækst og konkurrencedygtighed. Du kommer til at arbejde med økonomiske modeller, budgetter og regnskaber i en virksomhed
B-niveau
ErhvervsjuraDu får indblik i de juridiske regler, der gælder i et retssamfund, og hvordan de på én gang skaber muligheder og sætter rammer for virksomheder og forbrugere. Du lærer om bl.a. indgåelse af kontrakter, køb og salg af varer og erstatningsansvar
Du får et dybere indblik i, hvordan den digitale verden hænger sammen. Du skal blandt andet lære om programmering, databaser, brugervenlighed, it-sikkerhed, teknologi-etik og it-baseret-innovation. I den forbindelse skal du arbejde projektorienteret med at skabe en række forskellige produkter som f.eks. apps, hjemmesider og spil.
Du lærer at arbejde kreativt med idéudvikling til værdiskabelse og udvikler produkter, der passer til tidens trends, den teknologiske udvikling og kundernes behov. Du lærer at udarbejde en forretningsplan. Du arbejder med aspekter omkring opstart af virksomhed.
Du lærer om mere komplekse finansielle produkter som futures og optioner. Du lærer om hvad du skal overveje, når du sammensætter en investeringsportefølje, hvor du får et indblik i sammenhængen mellem afkast og risiko. Du får også et indblik i hvilke finansieringsbehov virksomheder kan have i forskellige faser og hvilke muligheder de har for at finansiere opstart, løbende drift og nye investeringer.
C-niveau
InnovationDu lærer at arbejde kreativt med idéudvikling til værdiskabelse og udvikler produkter, der passer til tidens trends, den teknologiske udvikling og kundernes behov. Du lærer at udarbejde en forretningsplan. Du arbejder med aspekter omkring opstart af virksomhed.
Du får et godt i indblik i menneskets udvikling, og hvordan vi som personer tænker, føler og handler i forskellige situationer. Du lærer også, hvordan faktorer som arv, miljø, kultur og historie kan påvirke på vores adfærd.
Du lærer, hvordan en virksomhed kommunikerer på en professionel og effektfuld måde med omverdenen i forhold til strategi, målgruppe og kunder. Med den rette kommunikation, markedsføring og strategi kan virksomheden profilere sig. Du arbejder med analyser og reklamer i forhold til forskellige medier og målgrupper.
Du får du et godt indblik i finansmarkeder og vigtige økonomiske sammenhænge. Du lærer at vurdere mulighederne for kapitalfremskaffelse samt fordelene ved forskellige investeringsformer både som privatperson og som virksomhed. Du lærer om obligationer, aktiehandel, låneoptagelse, renter m.v.
Her bliver du klog på verden og dens mange kulturer. Alle indgår i kulturelle relationer og du får redskaber til at møde og forstå andre kulturer. Du udvikler din viden og forståelse for kulturelle forandringer samt fremmer dine muligheder forbedre at kunne begå dig i en verden præget af kulturel mangfoldighed.
Du arbejder både teoretisk, analytisk og praktisk med medier som film og tv. Du lærer om centrale genrer, programtyper og de grundlæggende træk ved henholdsvis fakta og fiktion samt de økonomiske perspektiver i film- og tv-industrien. Du udarbejder din egen film.
I faget organisation lærer du om forholdet mellem ledelse og medarbejdere på forskellige niveauer i en virksomhed. Derudover lærer du, hvordan mennesker fungerer og agerer i forskellige former for gruppe og fællesskaber. Du bliver således præsenteret for en række teorier i ledelse og organisation, samt får mulighed for at arbejde med forskellige case-forløb, hvor teorierne relateres til den virkelige verden
Hvilke adgangskrav er der?
For at blive optaget på HHX skal du som udgangspunkt have gennemført 9. klasses afgangseksamen. Samtidig skal din UU-vejleder vurdere, at du er uddannelsesparat, dvs. at du har de faglige, sociale og personlige kompetencer, der skal til for at gennemføre en gymnasial uddannelse.
Vær opmærksom på de nye adgangskrav fra 2019. Se dem her.
Hvordan søger jeg?
Det gør du elektronisk via optagelse.dk. Det sker i samarbejde med din UU-vejleder.
Hvornår er ansøgningsfristen?
Vi skal have din ansøgning senest d. 1. marts.
Hvornår får jeg at vide, om jeg er optaget?
Du hører fra os i løbet af april.
Hvornår er første skoledag?
Den ligger midt i august.
Kontakt
Hvis du har spørgsmål ifm. din optagelse, er du velkommen til at kontakte vores studievejleder for HHX. Kontaktinformationen finder du længere nede på siden.
Hvilke adgangskrav er der?
For at blive optaget på HHX skal du som udgangspunkt have gennemført 9. klasses afgangseksamen. Samtidig skal vi her på skolen vurdere, at du er uddannelsesparat, dvs. at du har de faglige, sociale og personlige kompetencer, der skal til for at gennemføre en gymnasial uddannelse.
Hvordan søger jeg?
Det gør du ved at udfylde en ansøgning om optagelse på HHX, som du kommer til ved at klikke her. Når du har udfyldt den, kan du sende den til os pr. brev eller elektronisk. Du er også velkommen til selv at komme forbi og aflevere den. Husk at vedlægge dit eksamensbevis.
Hvornår er ansøgningsfristen?
Vi skal have din ansøgning senest d. 1. marts.
Hvornår får jeg at vide, om jeg er optaget?
Du hører fra os i løbet af april.
Hvornår er første skoledag?
Den ligger midt i august.
Kontakt
Hvis du har spørgsmål ifm. din optagelse, er du velkommen til at kontakte vores studievejleder for HHX. Kontaktinformationen finder du længere nede på siden.