For den kommende elev

Læs mere om hvordan dit studieliv på HF kan blive, hvilke studierejser, talentet tilbud og andre sociale aktiviteter der bidrager til et godt studiemiljø.

 

Info til nye elever skoleåret 2018/2019 

HF-uddannelsen (Højere Forberedelseseksamen) er en almendannende gymnasial uddannelse.

På SCU kan du på kun 2 år tage en fuld HF-eksamen som giver dig adgang til såvel erhvervsakademierne, professionshøjskolerne som universiteterne (kræver udvidet fagpakke).

Du kan også vælge at tage hf som et mere fleksibelt forløb via HF-enkeltfag.  

 

 

 

 

Den første tid 

Vi vægter trivsel højt. På de første dage vil du blive introduceret til SCU og særligt HF. Alle nye HF-elever er på fælles hyttetur i løbet af august. Husk også at deltage i den første SCU fest i august/september, hvor der er fælles spisning for alle nye elever.

Du vil også komme til at deltage i et forløb, som vi kalder "Netwerket". Målet med Netwerk er at støtte dig og dine kammerater på uddannelsen i at skabe en klassekultur, hvor alle føler sig trygge og velkomne. 

I klassen kommer I også til at arbejde med en god digital adfærd i undervisningen såvel som mellem eleverne. 

 

Studiecafé

Studiecaféen er et tilbud til alle gymnasieelever om 1-2 gange om ugen at få ekstra hjælpe til lektierne. Samtidig er der et stykke kage og safevand til alle. Både undervisere og ældre elever står klar til at hjælpe dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vejledningen  

Du har god mulighed for at hente hjælp, hvis en af dine klassekammerater eller du selv har problemer. Vi har to studievejledere tilknyttet HF. Du kan altid gå til vejlederne, hvis du har noget, du gerne vil tale om, uden at andre hører det.

Har du behov for det, har vi også en fast psykolog i huset.

 

 

 

 

Undervisningen

Underviserne har fokus på det positive og de udviklingsmuligheder, som findes i den enkelte gymnasieelev.

Differentiering og individualisering er et naturligt led i denne tilgang.

 

Evaluering 

For at lære at det vigtigt at vide, hvad der skal til for at blive bedre. Derfor er evaluering også en vigtig del af gymnasielivet.

På HF evalueres du løbende gennem skriftlige opgave  mv. Du skal også arbejde med, hvordan du kan gøre en allerede afleveret opgave bedre.  Målet er hele tiden at du bliver så dygtig som muligt.

Vi vil også gerne lære og blive bedre. Du skal derfor også evaluere undervisningen og skolen som helhed. Evalueringen foregår fx gennem elektroniske spørgeskemaer eller ved samtaler mellem klassen og underviserne. En gang hvert år laves en større elevtilfredshedsundersøgelse (ETU).

 

 

 

 

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om, hvordan det er at være gymnasieelev på HF? Allerede i 8. klasse kan du tage et introduktionsforløb på HF. Går du i 9. eller 10. klasse, og er du usikker på valg af ungdomsuddannelse, har du mulighed for at komme på brobygning.

Du kan også besøge os på uddannelsesmessen på Fælleden i november eller til vores åbent hus i januar. Hold øje med de aktuelle datoer på hjemmesiden.

Vi vil altid gerne vise dig vores skole, kontakt en af vores studievejledere herom.

Brug for vejledning?

 

Lene Zülau Amstrup

Studievejleder HF

kd.ucs@post @jzl 3706post @ 8303

Poul Baier

Studievejleder HF

kd.ucs@post @bp 6933post @ 8902
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Vi anvender cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Læs mere om cookies