HF2
TAG TO SPÆNDENDE ÅR
På en fokuseret gymnasial ungdomsuddannelse.
Med alt, du skal bruge for at søge en mellemlang eller lang videregående uddannelse.
Bliv udfordret og støttet, hav det sjovt, vær dig selv.
Læs vores folder her
HF2 er en 2-årig gymnasial ungdomsuddannelse, der giver dig alle de fag og faglige niveauer, du har brug for, for at læse videre på en mellemlang videregående uddannelse.
Med en HF UNI kan du også blive klar til at læse videre på en lang videregående uddannelse.
Du kan desuden vælge en mere fleksibel uddannelse via HF-enkeltfag.
HF2 er sammensat af en række obligatoriske gymnasiale kernefag, en pakke af valgfag, der udgør en studieretning, samt et frit valgfag.
I din uddannelse indgår følgende obligatoriske gymnasiale kernefag:
Biologi er et naturvidenskabeligt fag, hvor undersøgelser og eksperimenter i såvel laboratoriet som naturen skaber grundlag for indsigt i de biologiske systemers kompleksitet og mangfoldighed. Biologi er læren om livets oprindelse og udvikling og om livsprocesser på alle niveauer. Målet er at give indsigt og opnå biologisk viden inden for genetik, herunder bioteknologi, økologi, fysiologi og biokemi.
I idræt B lærer du at kombinere praktiske erfaringer i diverse idrætsgrene med teoretisk og videnskabelig viden inden for træning og arbejdsfysiologi. Udover træning i tekniske og taktiske færdigheder i fx atletik og boldspil, lærer du også at udforme træningsprogrammer og får viden om idræt som et historisk og kulturelt fænomen.
I mediefag B får du viden om dramaturgiske principper og fortælleforhold i forbindelse med film og tv-produktioner og lærer om centrale genrer og programtyper.
Kemi på B-niveau er et valgfag på HF 2. år. Der bygges ovenpå kemien fra den naturvidenskabelige fagpakke, som du afslutter på 1. år. Du opnår en dybere viden i de kemiske færdigheder, som du allerede har. Du får en forståelse af, at kemisk viden og kreativitet er til gavn for mennesker og natur, men også ved uhensigtsmæssig anvendelse kan påvirke sundhed og miljø. Kemi B afsluttes med en mundtlig eksamen.
Design kan vælges som et af de obligatoriske, kreative valgfag på HF2 og er valgfag på HFe. Der et kreativt, projektorienteret fag, hvor du lærer om designprocesser gennem praktiske og teoretiske arbejder med produktdesign såvel som kommunikationsdesign samt design af fysiske omgivelser. DU skal nok lære tegne- og byggeteknikker, så du behøver ikke at være en haj til at tegne, men det er en fordel at være nysgerrig og kritisk.
I psykologi arbejder vi med undersøgelser og teorier om, hvordan mennesker sanser, tænker, lærer, føler, handler og udvikler sig. Hos os kan du vælge psykologi som valgfag på både c- og b-niveau. Faget afsluttes med en mundtlig eksamen på begge niveauer.
I matematik B lærer du at arbejde med simple formler samt beskrive og læse simple problemer med matematisk indhold. Matematik bygger på abstraktion og logisk tænkning, og du lærer om en lang række metoder til modellering og problembehandling inden for matematikkens verden.
Samfundsfag på B-niveau inddrager sociologi, politik og økonomi i sin teoretiske tilgang til en forståelse af verden omkring os, og hvad der skaber individet. Samfundsfag deler faggrænse med bl.a. historie, økonomi, psykologi, jura, socialrådgiver- og pædagoguddannelserne. Samfundsfag B afsluttes med en mundtlig eksamen.
På religion b-niveau er der sat tid af til faglig fordybelse i spændende temaer og analysemetoder indenfor religionsfaget så eleven hermed opnår en faglig sikkerhed og dybere forståelse for disse. Temaerne i undervisningen er nøje udvalgt så de bygger videre på den viden eleven har tilegnet sig på religion c i ks eller på enkeltfag.
Undervisningen på spansk B sætter dig i stand til at forstå talt og skrevet spansk og udtrykke dig mundtligt og skriftligt om almene og kendte emner på et enkelt og sammenhængende sprog.
Udover at lære sproget opnår du også viden om udvalgte aktuelle forhold i Spanien og andre spansktalende lande (fx Argentina, Colombia eller Mexico), og herunder deres kulturelle, historiske og samfundsmæssige forhold.
På spansk B er der desuden tilknyttet en studietur til Spanien, hvor du kan komme ned og opleve det spanske sprog og den spanske kultur helt tæt på.
I billedkunst C skal du arbejde med kunst på mange måder. Du skal studere kunst fra vores egen del af verden og global kunst, og du vil møde et udvalg af forskellige kunstgenrer - f.eks.: maleri, skulptur, installation og arkitektur.
Du skal nok lære tegne- og skulpturteknikker, så du behøver ikke at være en haj til at tegne, men det er en fordel at være nysgerrig og kritisk.
Hvad vil du lære?
Inden tredje semester skal du vælge en studieretning, hvor du målretter din uddannelse med henblik på et særligt område af videregående uddannelser.
Hvis du ønsker at læse videre på en universitetsuddannelse, skal du vælge HF-UNI, som er en udvidet HF.
Har du lyst til at arbejde praktisk og teoretisk med at strukturere, systematisere og omsætte designidéer til virkelighed? Og kunne du tænke dig at have særligt fokus på dette i din HF-uddannelse og måske endda på en videregående uddannelse? Så er HF Creator sikkert noget for dig.
HF Creator 1
Studieretningsfag: Design B + Psykologi C
Frit valgfag fra oversigten
HF Creator 2
Studieretningsfag: Design B + Billedkunst C
Frit valgfag fra oversigten
HF Creator 3
Studieretningsfag: Religion B + Spansk C
Frit valgfag: Intet
Er du interesseret i mennesket og samfundet? Og kunne du tænke dig at have særligt fokus på dette i din HF-uddannelse og måske også på en videregående uddannelse? Så er HF People 1 eller 2 sikkert noget for dig.
HF People 1
Studieretningsfag: Samfundsfag B + Psykologi C
Frit valgfag fra oversigten
HF People 2
Studieretningsfag: Samfundsfag B + Spansk C
Frit valgfag: Intet
Er du interesseret i mennesket og vores kultur? Og kunne du tænke dig at have særligt fokus på dette i din HF-uddannelse og måske også på en videregående uddannelse? Så er HF Culture 1, 2 eller 3 sikkert noget for dig.
HF Culture 1
Studieretningsfag: Religion B + Psykologi C
Frit valgfag fra oversigten
HF Culture 2
Studieretningsfag: Religion B + Billedkunst C
Frit valgfag fra oversigten
HF Culture 3
Studieretningsfag: Religion B + Spansk C
Frit valgfag: Intet
Er du interesseret i en naturvidenskabelig tilgang til verdens problemer, udfordringer og muligheder. Og kunne du tænke dig at have dette særlige fokus i din HF-uddannelse og måske endda på en videregående uddannelse? Så er HF Science sikkert noget for dig.
HF Science 1
Studieretningsfag: Matematik B + Biologi B
Frit valgfag fra oversigten
HF Science 2
Studieretningsfag: Matematik B + Psykologi C
Frit valgfag fra oversigten
Med en HF UNI sikrer du, at din HF ikke bare giver adgang til korte og mellemlange videregående uddannelser, men også lange videregående uddannelser, f.eks. på universitetet.
En HF UNI omfatter to fag mere end de andre studieretninger på HF2, og der er ingen frie valgfag. Et af de ekstra fag skal være et fag på A-niveau. På HF på SCU kan du vælge mellem tre HF UNI-retninger:
HF UNI-Natur
Studieretningsfag: Engelsk A eller Matematik A (flex) + Biologi B + Kemi B + Matematik B + Psykologi C
HF UNI-Samfund
Studieretningsfag: Engelsk A + Samfundsfag B + Matematik B + Psykologi C+B
HF UNI-Sprog
Studieretningsfag: Engelsk A + Samfundsfag B + Religion B + Spansk B
HF UNI Mix
Se studieretningsoversigten for fag
Hvilke adgangskrav er der?
For at blive optaget på HF skal du som udgangspunkt have gennemført 9. klasses afgangseksamen. Samtidig skal din UU-vejleder vurdere, at du er uddannelsesparat, dvs. at du har de faglige, sociale og personlige kompetencer, der skal til for at gennemføre en gymnasial uddannelse.
Vær opmærksom på de nye adgangskrav fra 2019. Se dem her.
Hvordan søger jeg?
Det gør du elektronisk via optagelse.dk. Det sker i samarbejde med din UU-vejleder.
Hvornår er ansøgningsfristen?
Vi skal have din ansøgning senest d. 1. marts.
Hvornår får jeg at vide, om jeg er optaget?
Du hører fra os i løbet af april.
Hvornår er første skoledag?
Den ligger midt i august.
Kontakt
Hvis du har spørgsmål ifm. din optagelse, er du velkommen til at kontakte vores studievejleder for HF. Kontaktinformationen finder du længere nede på siden.
Hvilke adgangskrav er der?
For at blive optaget på HF skal du som udgangspunkt have gennemført 9. klasses afgangseksamen. Samtidig skal vi her på skolen vurdere, at du er uddannelsesparat, dvs. at du har de faglige, sociale og personlige kompetencer, der skal til for at gennemføre en gymnasial uddannelse.
Hvordan søger jeg?
Det gør du elektronisk via optagelse.dk. Husk at vedlægge dit eksamensbevis fra folkeskolen samt div. bevis/dokumentation fra anden uddannelse, arbejde mv.
Hvornår er ansøgningsfristen?
Vi skal have din ansøgning senest d. 1. marts.
Hvornår får jeg at vide, om jeg er optaget?
Du hører fra os i løbet af april.
Hvornår er første skoledag?
Den ligger midt i august.
Kontakt
Hvis du har spørgsmål ifm. din optagelse, er du velkommen til at kontakte vores studievejleder for HF. Kontaktinformationen finder du længere nede på siden.