Til dig som kommende elev på EUX

Vi glæder os til at have dig som studerende på EUX, her kan du læse om hvordan vi vil tage i mod dig og hvad du forvente af os

Info til nye elever skoleåret 2021/2022

Det er altid spændende at starte et nyt sted og ofte forbundet med sommerfugle i maven. Her har vi samlet lidt information om EUX, så du kan få et indblik i den verden, du snart træder ind i.

Læs mere her

Med EUX Business får du en erhvervsfaglig studentereksamen. En EUX Business stiller krav til din faglighed.

En EUX Business tager 4 år og er for dig, der både ønsker en erhvervsuddannelse og muligheden for at læse videre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De første 14 dage 

”Jeg lærer mere, hvis der er en god stemning i klassen”.  For at du kan lære noget, er en god trivsel vigtig. Derfor starter du på EUX Business op med et introduktionsforløb. 

Alle nye EUX Business elever er på fælles teambuilding en af de første skoledage. Du vil også komme til at deltage i et forløb, som hedder "Netwerk". Målet med "Netwerk" at støtte dig og dine kammerater på uddannelsen i at skabe en klassekultur, hvor alle føler sig trygge og velkomne.

I klassen kommer I også til at arbejde med god digital adfærd i såvel undervisningen som eleverne imellem.

 

Studiecafé

Studiecaféen er et tilbud til alle elever om 1-2 gange om ugen at få ekstra hjælp til lektierne. 

Både undervisere og ældre elever står klar til at hjælpe dig.

 

 

Vejledningen  

Du har god mulighed for at hente hjælp, hvis en af dine klassekammerater eller du selv har problemer. Vi har en studievejleder tilknyttet EUX Business. Studievejlederen er klar til at hjælpe dig, hvis du har noget, du gerne vil tale om, uden at andre hører det.

Har du behov for det, har vi også en fast psykolog i huset.

 

 

 

 

 

 

 

Undervisningen

På EUX Business har vi et stort fokus på det erhvervsrettede i undervisningen. Det betyder, at vi har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Virksomhedsbesøg og gæsteundervisere er således en integreret del af den faste undervisning.

For at du skal lære så meget som muligt er differentiering i undervisningen central. Underviserne vægter at have fokus på det positive og de udviklingsmuligheder, som netop du har.

 

Elevudsagn


Nicolai Søndergaard, EUX Business på SCU:

"Jeg har altid kunnet lide at arbejde, så hvis jeg skulle tilbringe flere år på skolebænken med kedelige opgaver som at analysere billeder og digte, ville jeg ikke kunne gennemføre. Derfor blev jeg super glad, da jeg hørte, at undervisningen på EUX Business sætter fokus på erhvervsfag og målrettes til arbejdslivet i en virksomhed. For mig at se er EUX Business den hurtigste, bedste og mest direkte vej til arbejdsmarkedet"

"Lærerne er velforberedte, og undervisningen har hele tiden noget med den virkelige verden at gøre. Vi er ofte ude på virksomhedsbesøg, og der er tit folk fra erhvervslivet på besøg i klassen. Det kan jeg godt lide. Og så er det bare en god klasse, som laver fede sociale ting sammen, grill-aftener og bolddturneringer, og vi er med til festerne og fredagsbarerne på skolen"

Evaluering 

For at lære er det vigtigt at vide, hvad der skal til for at blive bedre. Derfor er evaluering også en vigtig del af livet på EUX Business. På EUX Business får du karakterer en gang hvert halve år. Du skal også løbende aflevere skriftlige opgaver mv. Din underviser vil altid gerne tage en dialog med dig om, hvordan du kan blive endnu dygtigere. Målet er hele tiden, at du bliver fagligt og personligt udfordret.

Vi vil også gerne lære og blive bedre. Du skal derfor også evaluere undervisningen og skolen som helhed. Evalueringen foregår fx gennem elektroniske spørgeskemaer eller ved samtaler mellem klassen og underviserne. En gang hvert år laves en større elevtilfredshedsundersøgelse (ETU).

 

 

 

 

 

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om, hvordan det er at være elev på EUX Business? Allerede i 8. klasse kan du tage et introduktionsforløb på EUX Business.

Går du i 9. eller 10. klasse, og er du usikker på valg af ungdomsuddannelse, har du mulighed for at komme på brobygning.

Du kan også besøge os på uddannelsesmessen på Fælleden i november eller til vores åbent hus i januar. Hold øje med de aktuelle datoer på hjemmesiden.

Vi vil altid gerne vise dig vores skole, kontakt en af vores studievejledere herom.

 

Brug for vejledning?

 

 

Bodil Smidt-Jensen

Studievejleder EUD/EUX Business

kd.ucs@post @jsb 7657post @ 0216

Maria Winther Busk

Praktikpladskonsulent EUD/EUX Business

kd.ucs@post @bwm 8806post @ 8303

Sanne Skovsgaard Madsen

SPS-koordinator EUD/EUX Business

kd.ucs@post @mss
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.