Fremtiden

Læs mere om hvilke brancher du kan gøre karriere i, i erhvervslivet, når du har afsluttet uddannelsen. Du har også mulighed for at forbedre dit CV med praktik i udlandet, så du er sikker på at lande drømmejobbet

Med en EUX Business er fremtiden åben, og du kan gå alle de veje, du vil.

Efter de 2 år på skolebænken har du færdiggjort 1. del af EUX-uddannelsen.

For at færdiggøre uddannelsen skal du herefter i lønnet praktik i to år.

Med EUX Business kan du uddanne dig inden for en bred vifte af professioner og titler i erhvervslivet.. Du kan vælge en elevplads inden for bl.a. salg, markedsføring, E-handel, butiksdrift, spedition, økonomi og administration.
Du har også mulighed for at læse en videregående uddannelse, hvis det er det, du brænder for. Du kan eksempelvis blive serviceøkonom, markedsføringsøkonom,  finansøkonom eller retailmanager.

De 2 første år går du i skole hos os på SCU. De sidste 2 år er du elev i en virksomhed – det kalder vi hovedforløb. Du får elev-løn i de to år du er i praktik. I de to praktikår vil du løbende komme på skoleophold forskellige steder i landet afhængig af,hvilken virksomhed du er i praktik i.

Efter de 4 år har du BÅDE en erhvervsuddannelse og en studentereksamen

 

 

 

 

 

 

 

Erhvervslivet

Efter de første to år kan du afhængig af din valgte fagretning få en elevplads og starte din karriere inden for områder som:

  • Detail (for EUD og EUX)

          Salgsassistent, dekoratør eller blomsterdekoratør

  • Handel (for EUD og EUX)

          Salgs/indkøbs eller logistikassistent

  • Kontor (for EUX)

          Administration, Off. Administration, økonomi,

          advokatsekretær, revision, spedition

          og shipping.

Læs videre

Du kan også læse videre på Erhvervsakademiet, Professionshøjskolen eller Universitetet, hvis det er det, du brænder for. Læs mere om mulighederne på adgangskortet.

 En EUX Business hjælper dig med at finde din egen vej.

Praktikservice

For at blive faglært skal du efter dit EUD/EUX grundforløb følge dit hovedforløb - altså den tid du er i praktik - i en virksomhed. Det varer to år og veksler mellem praktik og skoleophold på en til to uger ad gangen.

I Praktikservice har vi en bred kontakt til det lokale erhvervsliv, og vi vil gerne hjælpe dig med at komme i kontakt med en relevant virksomhed. Hvis du mangler råd og vejledning til din ansøgning eller måske til en jobsamtale, kan vi også hjælpe dig med det.

For at søge om en praktikplads, der passer til dine kvalifikationer og interesser, skal du selv tage kontakt til en virksomhed enten via et jobopslag eller en uopfordret ansøgning. Sammen skal I lave en uddannelsesaftale, der udgør grundlaget for din læretid.

For at være tilmeldt skolens Praktikservice skal du være registreret i vores "Elevbank", være aktivt søgende, samt reagere på henvendelser fra Praktikservice.

Du kan se aktuelle elevopslag her

Du kan også besøge Elevportalen her eller elevplads.dk her

 

 

 

 

 

Praktik i udlandet

Med praktik i udlandet - eller PIU, som det forkortes - får du en fantastisk mulighed for at starte din karriere uden for Danmarks grænser efter endt uddannelse. Med PIU-sekretariatets hjælp har du mulighed for at komme i et års praktik inden for handel og kontor samt detail i både Tyskland og England. Du har også mulighed for at få resten af verden som din praktikplads - det kræver blot, at du selv finder en praktikplads i en virksomhed, som efterfølgende skal godkendes af skolens praktikplads-koordinatorer. 

Med praktik i udlandet får du muligheden for at forbedre dine sprogfærdigheder. Du kommer til at færdes hjemmevant blandt mange forskellige kulturer, og du får styrket dit CV markant over for danske virksomheder, der samarbejder med tysk- og engelksprogede firmaer. Derudover får du også løn for dit arbejde undervejs, og du modtager tilskud fra den danske stat til bolig, rejseudgifter mv. Sidst, men ikke mindst, får du med en praktik i udlandet også fantastiske minder for livet.

Du er meget velkommen til at kontakte vores Praktikpladskonsulent for mere information.

 

 

 

 

 

Få mere information om EUX Business.

EUX Business

Brug for vejledning?

 

 

Bodil Smidt-Jensen

Studievejleder EUD/EUX Business

kd.ucs@post @jsb 7657post @ 0216

Maria Winther Busk

Praktikpladskonsulent EUD/EUX Business

kd.ucs@post @bwm 8806post @ 8303

Sanne Skovsgaard Madsen

SPS-koordinator EUD/EUX Business

kd.ucs@post @mss
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.